Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.

Викторина на тема „Какво знаем за водата“

Викторина на тема „Какво знаем за водата“

Дирекция Природен парк „Сините камъни” към Изпълнителната агенция по горите организира на 26 септември 2015 г. в зала „Божур“ на Природозащитен туристически център открит урок по екология „Етажите в гората“, викторина на тема „Какво знаем за водата“ и  състезания със ситуационни игри. Експерти разказаха за дървесните видове в ПП „Сините камъни“, водните ресурси в парка и отговаряха на многобройните въпроси на любознателните участници.

В мероприятието взеха участие ученици от четири сливенски училища, разделени в три отбора. Децата влязоха в различни роли и демонстрираха знанията си, свързани с парка и природата, както и показаха уменията си за работа в екип и бързина на мисълта.

Всички участници получиха книжки и моливи като за най – знаещите имаше и специални награди -  спални чували и туристически раници. На най – малките природолюбители бяха подарени конструктори.

Събитието е в рамките на изпълнение на мероприятия от образователната програма на парковата дирекция, по Договор № DIR-5113326-С-009 за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма  „Околна среда 2007-2013г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейската общност, за Проект № DIR-5113326-3-95 „Устойчиво управление и устройство на Природен парк  „Сините камъни“, гр. Сливен.

CSC_0040

DSC_0033

DSC_0101

Коментирайте тук

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>