Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.

Направена бе първа копка за изграждането на нов природозащитен център „Сините камъни“

Направена бе първа копка за изграждането на нов природозащитен център  „Сините камъни“

На 12.08.2013 г. с тържествена церемония и водосвет, отслужен от Сливенския митрополит Йоаникий, беше направена първа копка за изграждане на сграда за природозащитен туристически център „Сините камъни“. Събитието беше организирано от ДПП „Сините камъни” към Изпълнителна агенция по горите (ИАГ). Директорката на Природен парк „Сините камъни” Ирина Петрова благодари на официалните гости и увери всички присъстващи, че вратите на бъдещата сграда ще бъдат отворени за всички любители на природата не само от Сливен и областта.
Общата стойност на проекта е 3 680 687,86 лева, а малко над 899 099 лева са отделени за строежа на сградата. Теренът, върху който ще се строи е отстъпен безвъзмездно за ползване от Община Сливен. Новият център се изгражда по проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Сините камъни”, финансиран от Европейския фонд за развитие чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”.Срокът за изпълнение на настоящия договор е 6 /шест/ календарни месеца.

Коментирайте тук

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>